Betrouwbare periodieke inspectie van speeltoestellen

Veiligheid en onderhoud van groot belang

Wie een eigen speeltuin beheert, is verantwoordelijk voor de veiligheid van de speeltuin en een goede staat van onderhoud van de speeltoestellen. Kinderen moeten veilig kunnen spelen, met een zo minimaal risico op ongelukken en valpartijen. Zo worden er eisen gesteld aan het materiaal van de speeltoestellen zelf, maar ook aan de valondergrond en de onderhoudskwaliteit van de speeltoestellen. Om deze reden is een periodieke inspectie speeltoestellen verplicht gesteld via het Warenwetbesluit. Wat houdt deze inspectie speeltoestellen zoal in en hoe kunt u deze inspectie het beste regelen?

 

Wat houdt de inspectie speeltoestellen in?

Er zijn diverse wettelijke eisen waaraan speeltoestellen moeten voldoen. Zo moet ieder speeltoestel gecertificeerd zijn. Is dat niet het geval, dan moet het toestel gekeurd zijn door een aangewezen keringsinstelling, een AKI. De montage en installatie van de speeltoestellen is ook aan regels gebonden en wordt ook geïnspecteerd. Verder dient er sprake te zien van een veilige valondergrond van voldoende dikte en moet er periodiek onderhoud worden uitgevoerd om de veiligheid van de speeltuin te garanderen. Hierbij kunt u denken aan het aandraaien van bouten en moeren, controle van kettingen en steunbalken, het goed doorsmeren van lagers en draaibare onderdelen en het vervangen van verouderde of verroeste onderdelen op de apparaten en toestellen. 

 

Contacteer ons om de inspectie speeltoestellen goed te regelen

Heeft u plannen om een speeltuin aan te leggen, of heeft u dat net gedaan en wilt u de inspectie speeltoestellen goed regelen? Dan bent u bij HVR Speeltotaal aan het juiste adres. Neem nu contact met onze klantenservice op en wij zorgen dat de inspectie van uw speeltoestellen perfect geregeld wordt. Bezoek de website van HvR Speeltotaal voor meer informatie.

 

Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress