Roirc
Image default
Business

Coderen door printers

De doorbraak van 3D printers is voor sommigen onder ons nog zeer onwerkelijk. Het idee dat met een apparaat dat een printer is, er voorwerpen gemaakt kunnen worden die worden gemaakt doormiddel van laagjes is op zich best raar. Maar het is wel de technologie van tegenwoordig, en er kunnen voorwerpen gemaakt worden die voorheen nog in de toekomst lagen. Maar niet alleen de 3D printers zijn de printers die niet standaard in je huis te vinden zijn. Want de standaard huis tuin en keuken printer kennen we allemaal en is onmisbaar. Voorheen moest men naar een internetcafé of een speciaal kantoor om documenten te laten printen. Tegenwoordig kan dit bijna overal. Zelfs bij de Albert Heijn om de hoek staat een printer.

Een printer die nog niet iedereen kent, en ook niet iedereen zal gebruiken zijn codeerprinters. Deze printers maken codes voor producten. Hiermee kun je bijvoorbeeld barcodes maken en die vervolgens op producten printen zodat deze gescand kunnen worden in bijvoorbeeld een supermarkt of een bouwmarkt. Deze codeerprinters en codeersystemen zijn onmisbaar in het bedrijfsleven.

Er zijn een tal van verschillende codes voor het coderen. De standaard barcode kennen we allemaal, deze zitten namelijk op ieder product in de supermarkt. Bizar eigenlijk dat een bepaalde code aan streepjes allemaal zo anders kunnen zijn dat er duizenden codes zijn die altijd allemaal verschillend zijn. Daarnaast is er ook nog de zo gehete QR code. Deze code typeert zich door het vierkante patroon met verschillende blokjes of rondjes middenin afgewisseld door witte en zwarte vlakken.

Voor al deze codes zijn verschillende codeerprinters ontworpen. Zo heb je voor de QR codes een QR code printer, op zich best logisch. Maar daarnaast heb je ook een hotfoil printer. Deze printers zijn speciale printers die speciale folie verwarmen en deze vervolgens op de producten stempelt. Deze hotfoil printer kan vrijwel alle ondergronden bedrukken waarna de code veeg- en wrijfbestendig en bestand tegen milieu-invloeden is.

http://www.kba-metronic.com

Related Posts

Bouwafval container

VT2000 VvE Beheer in Amsterdam (VvE’s)

Snel en effectief naar je rijbewijs met een rijschool uit Wassenaar