De Power Nap functie op je Mac gebruiken doe je zo!

Ondersteunt jouw Mac de functie Power Nap? Dan kan je Mac automatisch taken uitvoeren of bijwerken in sluimerstand. Wat voor taken dat zijn? Het ontvangen van e-mails, het synchroniseren van gegevens met iCloud of het door je Mac laten bepalen van de locatie, bijvoorbeeld. De functie kan heel handig zijn, want deze zorgt er op de achtergrond voor dat iedere keer wanneer je je Mac weer gaat gebruiken, deze al helemaal up-to-date is. Ook zorgt de functie ervoor dat er automatisch Time Machine reservekopieën worden gemaakt en dat eventuele software updates automatisch worden gedownload, zodat je ze meteen kunt installeren.

Hoe werkt Power Nap?

Dankzij Power Nap kan macOS op de achtergrond een aantal taken uitvoeren, ook al staat je Mac in sluimerstand. Voor het uitvoeren van deze taken is geen input van de gebruiker nodig. Verder is het goed om te weten dat Power Nap werkt zonder het scherm in te schakelen en zonder geluid te maken. Je kunt Power Nap dus prima inschakelen en ‘aan het werk zetten’ als jij lekker ligt te slapen. Is je Mac aangesloten op de netstroom, dan is Power Nap standaard actief. En als Power Nap actief is, vindt er continu gegevensoverdracht plaats. Maak je gebruik van de batterij, dan wordt regelmatig gecheckt of er gegevens moeten worden overgedragen. Dit proces duurt hooguit enkele minuten.

Hoe stel je Power Nap in?

Wordt Power Nap door jouw Mac ondersteund, dan stel je de functie als volgt in:

  • Ga naar ? Systeemvoorkeuren;
  • Navigeer naar ‘Energiestand’;
  • Open het tabblad ‘Lichtnetadapter’;
  • Vink de optie ‘Schakel Power Nap in’ aan.

Ben je in het bezit van een MacBook? Dan kun je Power Nap alleen gebruiken als je je device hebt aangesloten op het lichtnet. In dat geval staat er: ‘Schakel Power Nap in als lichtnetadapter is aangesloten’. Werk je op een MacBook dan kun je Power Nap bovendien via het tabblad ‘Batterij’ inschakelen als je device niet is aangesloten op het lichtnet. Volgens Apple heeft de functie nauwelijks impact op de batterijduur.

De poorten voor randapparatuur hebben stroom nodig om te kunnen werken. Besluit je Power Nap te gebruiken zonder stroomaansluiting, dan is het dus zeker niet onverstandig externe randapparatuur als harde schijven los te koppelen. Is het je bedoeling een Time Machine-back-up maken op een aangesloten externe harde schijf, dan moet je externe harde schijf natuurlijk wel met je Mac verbonden blijven.

Welke apparaten ondersteunen Power Nap?

Als laatste wil je nu natuurlijk weten voor welke apparaten de Power Nap functie beschikbaar is. Dat kunnen we je heel precies vertellen. Voor Power Nap heb je minstens een desktop-Mac met OS X Mavericks 10.9 of een MacBook nodig met OS X Mountain Lion 10.8. Het gaat daarbij dan om de volgende typen Mac:

  • MacBook (begin 2015 of nieuwer);
  • MacBook Air (eind 2010 of nieuwer);
  • MacBook Pro (alleen alle modellen met een Retina-display);
  • Mac mini (eind 2012 of nieuwer;
  • iMac (eind 2012 of nieuwer);
  • Mac Pro (eind 2013 of nieuwer).

Gaat er iets niet helemaal goed?

Lukt het je na het lezen van dit artikel toch niet helemaal om Power Nap in te stellen of gaat er bijvoorbeeld iets mis bij het maken van Time Machine reservekopieën? Stap dan een reparatiebedrijf bij jou in de buurt binnen. De Mac Experts daar kunnen helpen je graag verder.

 

Bron: https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/imac-reparatie-rotterdam/

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/imac-reparatie-rotterdam/
Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress