Draadalg bestrijden

Het kan erg lastig zijn: draadalg bestrijden in de vijver. Wanneer u het weghaalt, groeit het binnen de kortste keren terug! Wat is hier het beste om te doen, om te voorkomen dat het ooit nog terugkomt? Het vervelende aan draadalg is dat de sporen gewoon via de lucht verspreid worden, wat betekent dat het vrijwel onmogelijk is om uw vijver goed genoeg af te schermen dat het niet meer in uw vijverwater terecht komt. Daar valt nou eenmaal weinig aan te doen, maar continu nieuwe algen steeds weg te moeten halen is ook geen leuk vooruitzicht. Wat moet u doen? Als eerste natuurlijk naar onze website gaan, het Vijverhandboek.nl. Daar vindt u allerlei tips over hoe u goed voor uw vijver kunt zorgen en hoe u problemen kunt aanpakken.

Het bestrijden van draadalg, tweeledig

Het bestrijden van draadalg is iets wat twee verschillende manieren van aanpak nodig heeft. De aanwezige alg moet uiteraard weggehaald worden, daar bent u als het goed is al mee bekend, maar de achterliggende oorzaak van de groei van draadalg moet ook aangepakt worden. Anders blijft u bezig. Laten we eerst uitleggen hoe draadalg kan groeien in uw vijver, dat is namelijk wanneer de omstandigheden gunstig zijn voor de draadalg. Vaak heeft een vijver dan een te lage waterhardheid, of te weinig zuurstofplanten, of allebei! Het vervelende is ook dat een lage waterhardheid fijn is voor de draadalg om in te groeien, maar voor zuurstofplanten juist niet. Zo werken deze twee oorzaken elkaar ook een beetje in te hand. Wanneer er te weinig zuurstofplanten in de vijver zitten, kunnen ze niet alle voedingsstoffen uit het water opnemen. Dan blijft er over voor andere organismen om van te snoepen, in dit geval de draadalg dus.

Wat nu?

Maar dan blijft nu de vraag: hoe kunt u het beste draadalg bestrijden? Erg simpel, als eerste haalt u alle alg weg, en moet u een bestrijder gebruiken die alle sporen ook doodt. Vervolgens moet u de waterhardheid verhogen en extra zuurstofplanten planten. Zo simpel is het, neem de achterliggende oorzaken weg, en het probleem houdt als vanzelf op.

Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress