Een mantelzorgchalet biedt uitkomst

Een mantelzorgchalet biedt uitkomst wanneer u al voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevend familielid zorgt. Misschien wel een van uw ouders of een goede vriend of wellicht uw buurvrouw? U zorgt voor de hulpbehoevende vanuit uw persoonlijke relatie met hem of haar zodat hij of zij een liefdevolle verzorging geniet. Er zijn helaas geen vergoedingen voor de tijd en zorg die u als mantelzorger aan een hulpbehoevende besteedt. Wat de druk op uw schouders verhoogt.

Een mantelzorgchalet verlicht uw werk

Een mantelzorgchalet kan de combinatie tussen uw baan en de mantelzorg die u verricht, vergemakkelijken. Een mantelzorgchalet in uw eigen achtertuin kan uw taak als mantelzorger verlichten. Waardoor u uzelf minder zwaar belast of zelfs overbelast. De hulpbehoevende persoon dichtbij in uw eigen omgeving kan ervoor zorgen dat er een betere balans is tussen de door u te verlenen zorg, uw eigen baan en uw persoonlijke en broodnodige ontspanning om uw werk als mantelzorger te kunnen en blijven uitvoeren. Op die manier zorgt u niet alleen voor de hulpbehoevende maar ook voor uzelf.

Eisen die gesteld worden aan een mantelzorgchalet

Om een mantelzorgchalet in uw achtertuin zonder vergunning te mogen bouwen, zijn er door de overheid een aantal eisen gesteld. Op de eerste plaats moet er al een mantelzorg relatie bestaan voordat er een (tijdelijk) zorgchalet gebouwd mag worden. De hoogte van deze zorgwoning mag maximaal drie meter en de nok mag maximaal vijf meter hoog zijn. Een zolder mag. Er mag alleen op de begane grond gewoond worden. Vanzelfsprekend moet het mantelzorgchalet een keuken, woonkamer, slaapkamer en een badkamer hebben. De grootte van uw tuin en de minimale afstand (1 meter) tot de openbare ruimte, bepalen de maximale oppervlakte van het mantelzorgchalet. Zodra de mantelzorg stopt, moet de bewoonbaarheid teniet worden gedaan. Is na maximaal 15 jaar nog steeds mantelzorg noodzakelijk, moet een nieuwe vergunning worden aangevraagd.

Alleen een professional weet waar een mantelzorgchalet aan moet voldoen

Een mantelzorgchalet ontwerpt u natuurlijk samen met Mantelzorg Wernsen. Met hun jarenlange ervaring kunnen zij u als geen ander bijstaan in het hele proces. Van advies tot ontwerp. Van bouw tot plaatsing. Ze regelen indien noodzakelijk alle benodigde vergunningen en regelen zo gewenst al het noodzakelijke papierwerk.

Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress