Roirc
Image default
Business

Haarbanden

Haarbanden zijn al een tijdje een terugkerend item in het modebeeld. Waar haarbanden in de jaren 20 van de vorige eeuw eigenlijk alleen nog maar gedragen werden door modieuze vrouwen werden ze eind jaren 60 ook populair bij vrouwelijke hippies. Voor mannen werden haarbanden in de jaren 80 een mode-item. Helemaal omdat filmsterren als Sylvester Stallone in Rambo veelvuldig een haarband droegen.

 

Tegenwoordig zijn haarbanden niet meer uit de modewereld te halen. Ze worden voor zeer veel doeleinden gebruikt en zullen niet terugkeren naar een onbekende status. Maar wat voor soort haarbanden zijn er eigenlijk en waar kunnen ze voor gebruikt worden? En zijn ze eigenlijk goedkoop en makkelijk online verkrijgbaar?

 

Haarbanden als sieraad

Waar haarbanden vaak voor gebruikt worden zijn als sieraad. Als sieraad zijn er zeer veel verschillende haarbanden die gedragen kunnen worden. Zo kun je goudkleurige haarbanden goedkoop online kopen, maar ook zilverkleurige. Om het aanbod nog groter te maken zijn er ook haarbanden met verschillende opzetstukken te verkrijgen zoals bloemen, veren of andere opzetstukken.

 

Wanneer kun je haarbanden dragen?

Haarbanden kunnen op heel veel gelegenheden gedragen worden. Zo kun je ze naar school of naar je werk dragen, maar dit zijn natuurlijk niet de enige gelegenheden om haarbanden te dragen. Je kunt ze namelijk ook voor praktische zaken gebruiken. Het is bijvoorbeeld een handig middel om je make-up te verwijderen. Tevens kunnen ze gebruikt worden tijdens het slapen. Er zijn bijvoorbeeld haarbanden waar je beter van gaat slapen. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden tijdens het sporten. Dit is vooral voor sporters met lang haar handig zodat het haar niet in de weg zit.

 

Omdat er zoveel verschillende soorten haarbanden zijn is er voor ieder event wel één te vinden.

 

Haarbanden en sporten

In verschillende sporten zijn haarbanden het ideale middel om lang haar op zijn plek te houden. Zo maakt tennisster Serena Williams gebruik van een haarband. Maar ook mannelijke sporters als de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa gebruiken een haarband.

 

Soorten haarbanden

Je kunt haarbanden indelen in twee groepen. Aan de ene kant heb je de zachte haarbanden en aan de andere kant de harde haarbanden.

 

Zachte haarbanden

Zachte haarbanden zijn gemaakt van elastische stof die je gemakkelijk over je hoofd kunt doen en er gemakkelijk af kunt doen zonder dat de vorm veel uitrekt. Zachte haarbanden worden veelal gebruikt voor meer functionele zaken zoals bij sport, voor het slapen of andere zaken.

 

Een specifieke zachte haarband wordt in het Engels de ‘head wrap’ genoemd. Deze haarband bedekt het hele hoofd en zijn dan ook een opvallende verschijning.

 

Harde haarbanden

Harde haarbanden zien eruit als een hoefijzer en zoals de naam al doet vermoeden zijn ze gemaakt van hard materiaal. Bij dit soort haarbanden zie je vaak dat er een strikje of bloemen zijn bevestigd. De harde haarbanden worden dan ook meer gebruikt als sieraad.

 

Haarbanden goedkoop online kopen?

Haarbanden zijn gemakkelijk goedkoop online te kopen. Je kunt de meer functionele zachte haarbanden kopen of de harde haarbanden die meer als sieraad gedragen worden. De prijzen kunnen variëren aangezien er enorm veel soorten zijn.

https://www.ikbensieraden.nl/haar-sieraden-kopen/haarband-kopen/

Related Posts

Uw adres voor het huren van een hoogwerker rondom Ede

Hoe voorkom je een kaakontsteking?

HP latex printer op de bres voor zieke kinderen