Inbound en outbound bellen

Sales bestaat uit het benaderen van klanten. Dit kan zowel face to face als telefonisch. Het benaderen van koude klanten is een vak apart en hier zijn veel salestechnieken voor ontwikkeld. Je hebt het vast wel eens een keer meegemaakt, verkopers die je voor je deur of buiten in het centrum benaderen. Of bedrijven die je bellen om een bepaald product of dienst te promoten. Vaak worden deze mensen als vervelend ervaren. Daarom is het van belang om dit met de juiste technieken te doen waardoor er al snel een klik kan ontstaan tussen de verkoper en klant. Het bellen of gebeld worden door klanten kan ook wel in sales termen worden omschreven als inbound en outbound bellen. Beide termen worden kort toegelicht.

Outbound
Zoals bovenstaand is beschreven houdt outbound in dat er door het bedrijf zelf naar klanten wordt gebeld. Dit kunnen mensen zijn die al klant zijn maar ook warme en koude klanten. Warme klanten zijn klanten waar al eerder contact mee is gehad en al interesse hebben in de desbetreffende product of dienst. Koude klanten zijn geheel onbekenden die nog geen contact hebben gehad met het bedrijf. Vaak worden met outbound bellen veel nadelen ondervonden door zowel een bedrijf als klant. Als bedrijf moet je de klant net op het juist weten te bereiken en om deze timing te vinden is vaak heel lastig.

Inbound
Wanneer er naar een bedrijf toe word gebeld dan is het van belang om deze klanten goed te woord te staan. Het inbound bellen kent een sterk voorkeur boven outbound bellen. Het is hierbij wel cruciaal om al deze inbound klanten goed te woord te staan. Helaas is het voor een bedrijf niet altijd mogelijk. Een antwoordservice biedt hierbij een oplossing. De service aan inbound klanten kan worden uitbesteed aan een inbound callcenter.

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl
Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress