Roirc
Image default
Business

Jong gebruikte auto’s voor zakelijk gebruik

Zakelijk rijden en Jong gebruikte auto’s

 
Als zelfstandig ondernemer, met of zonder personeel, is vervoer altijd een belangrijke aangelegenheid. Veilig, betrouwbaar, betaalbaar en representatief zijn een aantal essentiële eisen voor zakelijk vervoer, die echter niet gemakkelijk allemaal te vervullen zijn. Een ouder automodel is bijvoorbeeld vaak meer betaalbaar, maar mogelijk minder representatief, betrouwbaar of veilig dan een nieuwer exemplaar. Een uitkomst voor dit duivelse dilemma is de Jong gebruikte auto, waar bovendien de grootste waardevermindering al van is afgeschreven. Maar wat is dat nu precies?

  

Wat is een Jong gebruikte auto?

 
Rijd je het terrein van de dealer af met een gloednieuwe auto die net voor €50.000 is aangekocht, dan keldert de verkoopwaarde van de auto direct met minstens €10.000. Deze kennis is vast wel aanwezig bij de meeste mensen die enige ervaring met auto’s hebben. Die afschrijving maakt de aankoop van een gloednieuwe auto zakelijk gezien minder verstandig. Maar zou je diezelfde auto een dag later voor de dagwaarde van de eerste eigenaar overnemen, dan koop je een Jong gebruikte auto en is dat zakelijk gezien wel een hele verstandige beslissing. Jong gebruikte auto’s zijn tweedehands auto’s die jonger dan twee jaar oud zijn, minder dan 30.000 kilometer op de teller hebben staan, maar een veel voordeliger prijskaartje hebben als hun ongebruikte evenknie.

  

Voordelen van de auto’s

 
Een Jong gebruikte auto
biedt ondernemers de kans om voor een mooie prijs een relatief nieuwe, en dus representatieve auto toe te voegen aan hun wagenpark. Voorts is een auto van één of twee jaar oud een stuk veiliger dan een auto van vijf jaar oud, vanwege de recente ontwikkelingen op het gebied van rijd-assistentietechnieken en veiligheid. Met Jong gebruikte auto’s is natuurlijk ook weinig gereden, dus de kans is klein dat er op korte termijn dure reparaties noodzakelijk zijn, of zelfs dat je met de auto stil komt te staan langs de kant van de weg. Al met al is het dus een zeer interessante investering voor de zelfstandig ondernemer. Bij de juiste aanbieder vind je de scherpste prijzen en de ruimste keus aan modellen die aansluiten bij je wensen met betrekking tot zakelijk rijden.