Linkbuilding | SAM online marketing

Linkbuilding 

Linkbuilding is één van de belangrijkste aspecten van zoekmachine optimalisatie (SEO).  De term is het verkrijgen van links die naar een bepaalde site verwijzen om zo een hogere positie in zoekmachines te vergaren. De nadruk wordt hier vooral op Google gelegd, omdat Google veruit de grootste speler op de zoekmachinemarkt is. In dit artikel wordt het verschil tussen interne en externe linkbuilding benadrukt.  

Interne en externe linkbuilding 

Interne linkbuilding is het verwijzen met links binnen de site zelf (dus intern binnen het bedrijf). Deze vorm an linkbuilding is essentieel, omdat zowel de bezoekers als Google duidelijk de weg op de site kunnen vinden. Het gebruik maken van een tekstlink naar een bepaald relevant deel van een site is hier een voorbeeld van. Een duidelijk menu om mee te navigeren (vaak een goede sitemap) om mee te navigeren wordt ook door zowel de bezoeker als door Google gewaardeerd. Met het in orde maken van uw interne linkbuilding slaat u dus als het ware ‘twee vliegen in één klap’.  
 
Externe linkbuilding draait om andere sites die via zogenaamde ‘backlinks’ naar uw site verwijzen. Deze links zijn erg belangrijk voor uw positie in Google. Google is van mening dat als kwalitatief goede sites naar uw site verwijzen, u zelf ook kwaliteit aanbiedt op het internet. Zoals eerder benadrukt is linkbuilding dus van groot belang. 
 
In het verleden was Google minder streng met de kwaliteit van backlinks. Dit had als gevolg dat het zelfs verstandig was als eigenaar van een website om grote hoeveelheden links in te kopen. Dit is uiteraard niet de bedoeling, dus als een gevolg hiervan is Google strenger gaan letten op externe linkbuilding. Als een site ineens onwijs (verdacht) veel links erbij heeft, krijgt deze site een straf van Google.  
 
Linkbuilding door een extern bureau 


Linkbuilding is alles behalve makkelijk en is bovendien niet de meest leuke klus op de wereld. Als een gevolg hiervan wordt linkbuilding vaak uitbesteedt aan een extern bureau. Belangrijk hierbij is dat dit bureau dan ook veel ervaring heeft met andere aspecten van SEO. SAM Online Marketing is een voorbeeld van een bedrijf dat linkbuilding en andere vormen van SEO uitstekend beheerst. Neem gerust contact met SAM Online Marketing op om te ervaren wat op online marketing gebied voor u kunnen betekenen. 

Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress