Roirc
Image default
Business

Medewerkers tevreden houden

Medewerkers zijn belangrijker dan klanten! Het is een gewaagde uitspraak, maar wel een die door steeds meer marketeers gedaan wordt. Het is enorm belangrijk om je klanten tevreden te houden, zij leveren immers geld op. Het is echter net zo belangrijk om je medewerkers tevreden te houden, want zij zorgen er mede voor dat klanten überhaupt bereid zijn te betalen voor jouw producten. In dit artikel bespreken we daarom drie tips die de resultaten van een medewerkerstevredenheidsonderzoek verbeteren.

 

Onverwachte beloningen

Zomaar een middagje vrij of een onverwachte attentie voor een medewerker. Twee voorbeelden van onverwachte beloningen. Als medewerkers een stapje extra gedaan hebben of een prestatie hebben geleverd die boven de doelen ligt, dan kun je de medewerkerstevrenheid verbeteren met zulke beloningen. Dit hoeft altijd niet iets groots te zijn, maar sta gewoon stil bij het succes en geef eens een schouderklopje.

 

Goede koffie

Zestig procent van de Nederlanders vinden dat een goede kop koffie een van de belangrijkste voorwaarden is om gemotiveerd te zijn op de werkvloer. Je kunt dus nog zo’n goede loopbaancoach in dienst hebben voor je medewerkers, als de koffie smerig is, blijft men ontevreden. Een ander opvallend feitje is dat mensen onder de dertig jaar meer geld uitgeven aan koffie dan dat ze sparen. Dit geeft aan hoe belangrijk koffie is voor mensen. Koffie heeft vele voordelen op de werkvloer. Goede koffie zorgt bijvoorbeeld voor een hogere productiviteit. Er wordt efficiënter gewerkt door momenten van overleg bij de koffiemachine. Koffie zorgt voor een verbeterde sfeer op het werk, maar het belangrijkste is dat je door goede koffie laat zien dat je je medewerkers waardeert.

 

Handgeschreven notities

Het lijkt zoiets simpels, maar een handgeschreven bedankje op een post-it zorgt zeker weten voor een glimlach bij de ontvanger. Mensen willen nu eenmaal gewaardeerd worden. Doordat het bedankje handgeschreven is, is het persoonlijk en het geeft de ontvanger het gevoel dat je diegene zo waardeert dat je de moeite genomen hebt om het handmatig op te schrijven.

Related Posts

Inbound en outbound bellen

Waar moet je rekening mee houden tijdens het verhuizen in Utrecht?

Een scootmobiel kopen in Dronten