Met welke producten kunt u schade aan de autolak zelf repareren?

Wanneer uw autolak ooit slachtoffer is geworden van bijvoorbeeld de toorn van een ex-geliefde of vandaal, dan weet u hoe pijnlijk het is om de schade te herstellen die bijvoorbeeld een sleutel kan veroorzaken. Als u dit blog leest, omdat het de eerste keer is dat u de schade toegebracht aan de lak van uw auto door een ex of vandaal, leest u gerust verder voor meer informatie. Houd er wel rekening mee dat dit geen klusje is voor iemand die ongeduldig is.

Wat heeft u zoal nodig om uw autolak te repareren?

Voordat u leest hoe u de schade aan de autolak door, bijvoorbeeld een sleutel, zelf kunt repareren, is het belangrijk te weten welke spullen u allemaal in huis moet hebben.

  • Natuurlijk de juiste kleur lak. Zorg ervoor dat de lak die u kiest zoveel mogelijk overeenkomt met de originele lak van uw auto. Voor een meer natuurlijke uitstraling is het handig om lak in spuitbussen te kopen. Er zijn ook bijwerkstiften en andere stijlen van applicators. Meestal komt dit neer op een persoonlijke voorkeur.

  • Een penseel. Zorg ervoor dat het penseel een fijne punt heeft en geschikt is voor kleine bijwerkingen die u moet doen.

  • Afplaktape. Het spreekt voor zich dat u een tape moet kiezen die de originele verf niet verder beschadigt.

  • Schuurpapier. Afhankelijk van het formaat en de diepte van de kras kan het nodig zijn om verschillende soorten korrelig schuurpapier (1500 – 3000) te kiezen. Handig is om minstens drie soorten papier met verschillende grofheid te kiezen.

  • Primer. Misschien is het niet nodig, maar voor het geval u te veel schuurt, is het een goed idee om het in huis te hebben. De lak zal beter hechten en u minimaliseert het risico van zichtbare verschillen tussen de tinten.

  • Clear Coat. Nogmaals, koop het in een spuitbus, omdat het gemakkelijker zal zijn om het aan te brengen.

  • Polish of Wax. Kies deze op basis van uw persoonlijke voorkeur.

  • Doek. Natuurlijk gebruikt u een schone of nieuwe microvezeldoek.

Te volgen stappen voor reparatie

In een volgend blog deel ik graag de te volgen stappen om zelf de schade aan uw autolak te repareren. Koop alvast via de website van Autolakopmaat.nl de producten die u nodig heeft om zelf aan de slag te gaan. In een volgend blog leg ik u graag uit wat de vervolgstappen zijn.

Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress