Ruitersportwinkel: Over vlechten met naald en draad

Bij ruitersportwinkel Paardengruiter koop je zowel elastiekjes als naald en draad waarmee je je paard prachtige vlechtjes geeft. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Leren vlechten is een integraal onderdeel van paardrijden, vooral als je deelneemt aan shows. Ook als je niet van plan bent om aan shows deel te nemen, is het leuk om je paard vlechtjes te geven. Bovendien, het is heel goed voor jullie onderlinge contact.

Koop je benodigdheden online bij ruitersportwinkel De Paardengruiter

De benodigdheden om te vlechten koop je bij de ruitersportwinkel: elastiekjes, vlecht naald, draad, manenkam. Er zijn vele voordelen aan het vlechten met draad maar vlechten met elastiekjes is zeker een prima alternatief. Vlechten met naald en draad resulteert echter in strakke vlechten. Ze hebben ook minder kans om los te raken door beweging. En ze zien er professioneler uit. Vlechten met naald en draad is niet zo moeilijk als je wellicht denkt. Dus, hier volgt een korte uitleg.

Vlechten met naald en draad in eenvoudige stappen

Stap 1: Kam en spuit de manen in met water.

Stap 2: Meet een deel van het haar van twee tot vijf vingerlengtes en maak een recht deel om het haar te scheiden. Welke meting je ook doet, of het nu twee vingers (voor zeer kleine vlechten) of vijf vingers (grote, ronde vlechten) is, zorg ervoor dat de meting consequent is in de nek. Een gelijkmatige verdeling is het halve werk op weg naar nette, strakke vlechten.

Stap 3: Gebruik een haarklem of elastiek om de volgende sectie uit de weg te houden.

Stap 4: Begin je eerste sectie zo strak mogelijk te vlechten. Hier is het belangrijk om elk stuk stevig aan te trekken. Hoe strakker de vlecht zelf, hoe netter het er uiteindelijk uitziet.

Stap 5: Houd de vlecht stevig vast, steek de naald in de punt van de vlecht en wikkel de draad rond het uiteinde. Steek de naald weer door de zojuist gemaakte draad en laat los. De vlecht is nu volledig vastgezet.

Stap 6: Vouw de vlecht naar de basis van de hals. Afhankelijk van de lengte van het haar kun je de vlecht één of twee keer vouwen.

Stap 7: Leg de naald onder de gevouwen vlecht en trek hem aan de andere kant omhoog. Door er nu aan te trekken wordt de gevouwen vlecht strakker.

Stap 8: Steek de naald aan de onderkant van de vlecht zelf en duw de naald door de lus die de draad in dit proces maakt. Door de naald door de lus te steken, krijg je een zeer strakke vlecht. Houd deze stevig vast. Doe dit een paar keer naar rechts en links.

Stap 9: Knip de overtollige draad af en ga naar de volgende!

Stap 10: Herhaal de stappen één tot en met negen tot je de schoft hebt bereikt.

Succes verzekerd.

Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress