Schoorsteeninspectie schoorsteenveger Tilburg

Een jaarlijkse schoorsteeninspectie door uw schoorsteenveger in Tilburg is geen overbodige luxe. Want voor de meesten van ons is onze open haard en schoorsteen gewoon iets waar we een paar keer per jaar aan denken en dan met name als we het lekker warm willen stoken. Het is gemakkelijk om de schoorsteen en het onderhoud ervan snel uit het oog te verliezen. Maar dat is waar het eerste probleem zich voordoet: als je de problemen ziet, is het vaak al te laat of hebben ze enorme proporties aangenomen. Ga naar hendriksvegers.nl/schoorsteenveger-tilburg voor meer informatie.

Schoorsteenveger Tilburg, gekwalificeerde professional

Dankzij de schoorsteenveger uit Tilburg kunt u ervan verzekerd zijn dat u te maken heeft met een ervaren en gekwalificeerde professional. Hij inspecteert zowel de binnenkant als de buitenkant van uw open haard en schoorsteen. Naast het inspecteren van de structurele onderdelen van uw schoorsteen, is het aan te bevelen dat u ook de schoorsteen door hem laten reinigen om roet te verwijderen. Een opeenhoping kan uiteindelijk brandgevaar opleveren.

Besteed aandacht aan onregelmatigheden

Wat u gedurende het jaar zelf kunt doen als u uw open haard warm stookt is vooral letten op onregelmatigheden in uw schoorsteen tijdens het gebruik. De grootste aanwijzing dat er iets mis kan zijn met uw schoorsteen is een lek. Na hevige regenval moet u uw schoorsteen en omgeving controleren op vocht. Als u verdonkerde natte vlekken op muren, plafonds of vloeren ziet, bel dan zo snel mogelijk uw schoorsteenveger. Kijk goed naar uw schoorsteen voor alle duidelijke tekenen van slijtage of nesten die dieren hier hebben gebouwd.

Gebruik het juiste hout

Een tip voor het gebruik van de juiste houtsoort: brandhout moet lang genoeg worden opgeslagen en gedroogd. Vers hout bestaat voor bijna 45% uit water, wat een overmatig rokerig vuur kan produceren. Het is raadzaam om het hout 3-6 maanden op te slaan alvorens het te gebruiken voor een vuur. Goed droog hout is gemakkelijker te herkennen aan donkere, gescheurde uiteinden in vergelijking met nieuw hout met een groene tint.

Besteed aandacht aan brandbeveiliging

Een voor de hand liggende, maar misschien wel de belangrijkste tip is toch wel goede brandveiligheidsmaatregelen te treffen. Hoeveel onderhoud u ook zelf doet of laat doen door Hendriks Vegers, ongelukken kunnen ondanks dat nog steeds gebeuren. Wees ervan verzekerd dat u voorbereid bent in het ergste geval. Brandbeveiliging begint natuurlijk met rookmelders. Naast de rookmelders moet elke woning ten minste één brandblusser hebben.

Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress