Houten vloeren renoveren is een vak voor specialisten

Bij Schuur Expert kunt u altijd snel terecht voor alle soorten vloerrenovaties, die wij – tegen scherpe tarieven – laten uitvoeren door een van onze parketvloer experts. U vraagt bij ons digitaal een vrijblijvende offerte aan of kunt een afspraak maken met onze Verkoop/Sales medewerkers om uw wensen en ons werk perfect op elkaar af te stemmen. Wij zijn zeer ervaren in het opschuren en behandelen van alle houtmaterialen en houtsoorten en voeren de door u gewenste behandelmethode vlekkeloos en voordelig uit. Na het opschuren van uw parketvloer, kunt u kiezen uit drie behandelingen. Zo is er de optie om uw houten vloer te laten schuren en te lakken. Verder kunt u uw parketvloer opschuren en laten oliën of kiezen voor het parketvloer te schuren en te waxen. Deze drie manieren om uw vloer te laten renoveren hebben elk hun eigen voordelen en nadelen, die we hieronder kort voor u toelichten. Zodat u een voor u geschikte keuze kunt maken!

Parket schuren en lakken

Als u een parketteur van Schuur Expert inschakelt om uw parket te laten schuren en te laten lakken, kiest u absoluut voor een behandelmethode die veel voordelen heeft. Het opschuren van uw oude parketvloer doen wij met de modernste schuurmachines, die volledig stofvrij uw parket glad maken en van oneffenheden ontdoen. De lak wordt vervolgens in drie lagen op de geschuurde vloer aangebracht. De eerste laklaag vormt de grondlaag, gevuld door twee rondes laklagen om de vloer fraai af te werken. Een gelakte vloer heeft flink wat voordelen.

Als grootste pluspunten van een parket vloer schuren en lakken gelden:

  • Een vloer die is gelakt staat bekend als een vloer die jarenlang vooruit kan. Bij gebruik van professionele lak, en dat doet de Schuur Expert, kunt u uitgaan van een levensduur tussen de 12 en 14 jaar.
  • Het onderhouden van een lakvloer is prima te doen. Eens per maand de vloer afnemen met een dweil en zo nu en dan de stofzuiger ter hand nemen, volstaat om en gelakte vloer in topconditie te houden.
  • Het tussentijds onderhouden van uw lakvloer is onnodig. Mocht u voor een verbeterslag willen gaan in de 12 tot 14 jaar waarin de vloer in optimale staat is, dan kunt u indien gewenst kiezen voor het polishen van uw lakvloer. Maar nogmaals: dit is een niet-noodzakelijke luxe-ingreep.
  • De variatie qua uitstraling lakvloeren is groot. U kunt kiezen uit een zijde-matte afwerking, gewoon mat, maar ook uit extreem matte lakvarianten.

Minpunten hebben gelakte vloeren helaas ook. De meest voorkomende zijn:

  • Het plaatselijk restaureren van een lakvloer is niet mogelijk. Deukjes en krasjes blijven op een gelakte vloer helaas zichtbaar.
  • Eikenvloeren die van lak zijn voorzien kunnen na verloop van tijd gelig bijkleuren.
  • Gelakte vloeren van een kleur voorzien is niet mogelijk.

Houten vloeren leggen kunnen wij ook als de beste. 25 jaar ervaring in houten voeren.

Toch liever een gloed nieuwe vloer laten leggen? Ook het leggen van houten vloeren  behoort tot de mogelijkheden van Schuur Expert. Naast parket schuren, leggen wij ook nieuwe vloeren zwevend of verlijmt. Bekijk onze nieuwe website parket leggen waar we u dit graag uit leggen en de diverse mogelijkheden met u willen delen.  

https://schuur.expert
Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress