Tips voor het rijden met een bestelbus

Iedereen die een rijbewijs heeft en die regelmatig op de weg zit vind van zichzelf dat hij of zij goed kan autorijden. Het rijbewijs is hiervan een teken, de persoon is vaardig genoeg om in een auto te rijden. Met een standaardrijbewijs mag je ook in een bestelbus rijden. Dit is toch wel een ander verhaal dan een personenauto. Een bestelbus heeft namelijk hele andere afmetingen. Een bestelbus is zo’n 3 meter hoog, 2,5 meter breed en 6 meter lang. Vooral de lengte is een lastig deel van de bestel bus. De lengte is namelijk twee keer zo lang als een personen auto en hier willen veel mensen zich snel in vergissen. Omdat de bestelbus zo groot is hangt er ook een groter gewicht aan vast. Het wegrijden en remmen is bij een bestelbus dus ook heel anders door het gewicht dat meegenomen moet worden, zeker als de bestelbus volledig is beladen. Hieronder vindt je een aantal tips die je helpen bij het besturen van een bestelbus.

Tip1:      Neem de tijd; bestudeer de bestelbus voordat je ermee gaat rijden, zorg dat je de bestelbus volledig kent en weet hoe je hiermee moet manoeuvreren.

Tip2:      Denk goed na over verkeersregels. Het rijden met een bestelbus is in principe hetzelfde als een personenauto, maar toch gelden er andere regels voor het rijden in een bestelbus. Je mag namelijk niet overal even hard als personenauto’s, je mag niet zo maar overal inhalen en je mag zeker niet overal in rijden. Veel straten hebben een verbod op vrachtverkeer. Met een bestelbus maak je deel uit van dit vrachtverkeer.

Tip3:      Inparkeren is heel anders. Door de grote van de bestelbus zal inparkeren anders zijn dan in een personen auto. In de Ford Transit zit een achteruitrijcamera ford transit ingebouwd. Door de achteruitrijcamera is het veel gemakkelijker om in te parkeren. Zit er geen achteruitrijcamera bestelbus, laat je dan helpen door iemand met handsignalen.

https://www.vanzwitserland.nl/
Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress