Zuiniger omgaan met water

 

De meeste mensen zijn niet genoeg bezig met zuinig omgaan met water. Zij verbruiken water en verspillen het zonder er goed bij na te denken. Dit is om twee redenen super zonde; aan de ene kant moet men gewoon betalen voor het verbruikte water en aan de andere kant is waterverspilling slecht voor het milieu. Verspilt water is namelijk schoon maar moet opnieuw gereinigd worden voor het weer als drinkwater gebruikt kan worden. Dit kost allemaal energie en dat is gewoon zonde. Daarom geven wij hieronder wat tips voor zuiniger omgaan met water.

 

De kraan dichtdraaien

De eerste tip voor het zuiniger omgaan met water is om de kraan gewoon dicht te draaien. Bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen laten veel mensen de kraan gewoon openstaan. Dit lijkt niet heel erg maar als u dit elke dag meerdere malen doet tikt het op jaarbasis toch flink aan. Niet alleen in kosten, maar ook in de verspilling van energie om al het water schoon te houden. Draai de kraan dus gewoon dicht tijdens het tandenpoetsen of naar de wc gaan, dan verspilt u geen water.

 

Regenwater gebruiken

Een andere goede tip om zuiniger om te gaan met water is om regenwater te hergebruiken. Mensen laten dit vaak direct het riool inlopen maar er zijn talloze mogelijkheden om regenwater te hergebruiken. U kunt dit namelijk opvangen en dan bijvoorbeeld gebruiken om de auto mee te wassen. U kunt het regenwater natuurlijk ook gebruiken om de planten water mee te geven. Dit is misschien nog een betere toepassing omdat het water gezonder is voor de planten dan gezuiverd drinkwater. Een mooi voordeel van een regenton is dat u er maar één keer in hoeft te investeren om lang profijt er uit te halen.

 

Natuurlijk zijn er nog talloze andere mogelijkheden om uw watergebruik de kop in te drukken. Denk aan het installeren van zuinige apparatuur of sanitair. Dit kunt u uiteraard het best laten doen door een erkend loodgietersbedrijf.

 

Categories
Hollandex Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress